Comisia Europeana pentru Energie a anuntat ca ar putea introduce noi reglementari prin care sa oblige fiecare stat sa aiba o cota de 10% pentru biocombustibili in productia totala de combustibili.
Uniunea Europeana a mai avut asemena initiative. Ultima data fiecare stat trebuia sa detina o cota de 5%. Atoritatile romane spun insa ca Romania nu poate indeplini deocamdata aceste conditii.

In prezent tara noastra are o cota de numai 2% pentru biocombustibili deoarece eficiente sunt doar capacitatile de la malul Marii Negre. De asemenea din cauza climei si a solului productia de plante tehnice si specifice nu poate fi profitabila pe termen mediu sau lung. insa nu aceeasi parere are si Uniunea Europeana. Comisarii pentru energie au declarat ca Romania are o dezvoltare sanatoasa in acest domeniu si va deveni o piata competitiva in sectorul energiei. Liberalizarea pietei se afla intr-un stadiu avansat iar tara noastra are sanse mari sa concureze cu alte piete dar si investitiile vor fi pe masura.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.