Factorii care au coborat tranzactiile Bursei Bucuresti (BVB) a fost de 158,5 milioane lei (48,47 milioane euro), in scadere cu 51% fata de saptamana anterioara, interesul investitorilor fiind indreptat catra titlurile petroliere, sustin brokerii.

Valoarea schimburilor cu actiuni incheiate in saptamana anterioara a fost de 324,78 milioane lei.

"Saptamana a inregistrat o lichiditate foarte scazuta si a fost dominata de stiri nefavorabile, precum inchiderea temporara a rafinariei Arpechim, sau contestarea in instanta a majorarii de capital la Societatea de Investitii Financiare Transilvania (SIF3)", sustine, citat de NewsIn, Mihai Piscan, broker la Intercapital Invest.

Citeste si:

Urmatoarele sedinte au stat sub semnul informatiilor venite din mediul politic (legate de posibilitatea depunerii unei motiuni de cenzura impotriva actualului guvern), dar si a evolutiei descendente a pietei din China (ca urmare a majorarii taxei de tranzactionare de la 0,1% la 0,3%). Seria scaderilor a fost intrerupta de evolutia ascendenta a pietei americane in toata aceasta perioada, care a dus la redresarea situatie pe pietele externe (cu exceptia Chinei), sustin analistii de la KTD Invest.

Valoarea de piata a companiilor listate, descrisa de capitalizarea bursiera, a scazut cu 1,19% fata de saptamana anterioara, de la 80,66 miliarde lei la sfarsitul sedintei din 25 mai, pana la 79,70 miliarde lei in ultima zi a saptamanii trecute.

Indicele BET, care arata evolutia celor mai lichide zece titluri listate la Bursa de Valori Bucuresti, s-a apreciat cu 0,04% de la 8.696,96 puncte, in sedinta din 25 mai, pana la 8.700,36 puncte, la sfarsitul sedintei din 1 iunie.