Produsul intern brut (PIB) al Romaniei a crescut in primul trimestru al acestui an cu 6% in termeni reali fata de acelasi interval din anul trecut pana la 68,498 miliarde lei (20,26 miliarde euro) preturi curente, potrivit estimarilor publicate de Institutul National de Statistica (INS).

Economia Romaniei a crescut sub asteptari in primul trimestru Ritmul inregistrat in primul trimestru este sub estimarile analistilor si autoritatilor, de 6,3%. Autoritatile romane estimeaza pentru acest an o crestere economica de 6,5%

Cresterea economica s-a temperat in primul trimestru al acestui an fata de primele trei luni ale anului trecut, pentru care INS a calculat o crestere a PIB cu 6,9% fata de trimestrul I din 2005, pana la 61,03 miliarde lei.

PIB-ul Romaniei estimat pentru anul 2006 a fost de 342,4 miliarde lei (97,2 miliarde euro) in crestere, in termeni reali, cu 7,7% fata de anul anterior.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.