Cota de 15 masini sport Audi R8 alocata Romaniei s-a epuizat deja, perioada de asteptare depasind un an, desi pretul unui astfel de bolid trece de 100.000 de euro, au anuntat reprezentantii Porsche Romania

Producatorul german a decis sa produca in serie limitata de cateva mii de unitati anual modelul Audi R8, pentru care in 2006 alocase o cota de opt unitati ce urmau sa fie livrate anul acesta in tara. Cererea de pe piata a facut ca Audi sa suplimenteze cota, pana la 15 unitati, care au fost comandate inca de anul trecut, insa vor fi livrate pe parcursul lui 2007, in special in cea de-a doua parte a anului. Cei care comanda acum Audi R8 trebuie sa astepte intre 12 si 14 luni pentru livrari, au declarat reprezentantii importatorului.

R8 are un motor de 420 cai putere, iar viteza maxima pe care o poate atinge este 301 km/h. Pretul pentru cea mai ieftina versiune incepe de la 104.000 euro, masina concurand cu modele ale unor marci precum Maserati, Porsche, BMW sau Mercedes.

Audi a decis in aprilie 2005 sa produca R8 la uzina din orasul Neckarsulm, unde a investit 28 milioane euro si produce aproximativ 20 de masini pe zi, din acest model, de la finele anului trecut. Masina a fost lansata oficial pe plan mondial la salonul de la Paris, in toamna lui 2006 si are la baza conceptul Le Mans Quattro prezentat in 2003, la salonul de la Geneva.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.