Oficialii Oltchim spun ca ar cumpara rafinaria Arpechim daca aceasta ar fi inchisa, activitatea combinatului din Ramnicu-Valcea fiind dependenta de rafinaria pitesteana

Oltchim vrea sa cumpere Arpechim Oltchim ar putea emite obligatiuni sau s-ar putea imprumuta de la mai multe banci pentru a cumpara integral Rafinaria Arpechim, apartinand Petrom, in cazul in care aceasta va fi inchisa, a declarat agentiei NewsIn, directorul general al Oltchim, Constantin Roibu. "In principiu, ne intereseaza petrochimia de la Arpechim, ca de ea avem nevoie, dar in situatia in care Arpechim se opreste si in situatia in care Petrom nu mai doreste sa o reporneasca, noi vrem sa cumparam toata rafinaria", a spus Roibu.

Potrivit directorului general al combinatului Oltchim, compania nu detine, in prezent, sumele necesare achizitionarii unei rafinarii ca Arpechim, dar intentioneaza sa-si finanteze aceasta preluare printr-o emisiune de obligatiuni sau mai multe imprumuturi bancare.

Intrebat daca a discutat aceasta posibila achizitie cu reprezentantii Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), in proprietatea caruia se afla Oltchim, Roibu a raspuns negativ. "Pana acum, nu am avut nicio astfel de discutie. Oltchim este legata ombilical de Rafinaria Arpechim. Daca moare Arpechim, moare si Oltchim", a mai aratat acesta. El a adaugat ca din cauza inchiderii Arpechim circa jumatate din salariatii Oltchim, adica peste 2.000 de oameni, vor fi cel mai probabil trimisi acasa.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.