Peisajul din judetul Galati ar putea deveni in viitorul apropiat unul dominat de mori de vant, mai multi investitori gasind pe dealurile Covurluiului zona propice pentru instalarea unor parcuri eoliene.

Dupa ce o firma din Budapesta s-a aratat interesata de instalarea a doua parcuri eoliene cu un total de 60 de mori de vant in nordul judetului, la Beresti Meria, acum o firma din Elvetia este interesata de amplasarea, pe dealurile din preajma comunei Cuca, a unui parc eolian care la inceput va avea 20 de mori. La Beresti Meria, investitia ar urma sa fie dezvoltata de firma ungara "Sinus Holding-The Energy Company", care intentioneaza sa instaleze doua parcuri de cate 30 de generatoare eoliene, cu o putere de 2 MW fiecare. Valoarea totala a investitiilor este de aproximativ 140 milioane euro.

Avantaje pentru comunitate

Pe langa alinierea la unul dintre obiectivele strategiei Uniunii Europene, ca pana in 2015 statele membre sa inlocuiasca energia poluanta produsa din carbune cu energie ecologica, obtinuta in centralele eoliene, administratiile locale au mai multe avantaje economice din dezvoltarea acestor proiecte.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.