Managerii companiilor romanesti se asteapta in perioada mai - iulie la o crestere a activitatii din industria prelucratoare, constructii, comertul cu amanuntul si servicii, acompaniata de usoare cresteri de preturi, indica un sondaj publicat de Institutul National de Statistica (INS)

Managerii estimeaza cresteri usoare de preturi Executivii companiilor estimeaza pentru urmatoarele trei luni, o crestere a volumului productiei, in raport cu cele trei luni anterioare. Optimismul este mai pronuntat in randul managerilor din intreprinderile cuprinse intre 250-499 salariati, arata Statistica. Managerii estimeaza ca numarul salariatilor in industria producatoare va arata o tendita de stabilitate. Preturile produselor industriale ar putea urca in intervalul cercetat, in opinia majoritatii managerilor, dar cresterea va fi mai rediusa ca intensitate comparativ cu estimarea lunii anterioare, noteaza INS.

Conform estimarilor din luna mai 2007, se va inregistra in continuare in activitatea de constructii o tendinta ascendenta a volumului productiei, sustin managerii intervievati, corelata cu cea a stocului de contracte si comenzi.

in constructii managerii estimeaza ca numarul de salariati va arata o tendinta de crestere, atat pe ansamblul sectorului, cat si pe grupe de marime a intreprinderilor. Cresterea preturilor lucrarilor de constructii va fi mai putin intensa fata de cea prognozata in luna precedenta , estimeaza majoritatea managerilor.

Managerii societatilor comerciale estimeaza pentru urmatoarele trei luni ale anului 2007, pe total activitate, o tendinta pozitiva a situatiei economice, spune INS. Aceasta tendinta este sustinuta, atat de evolutia ascendenta a vanzarilor de marfuri, pe total activitate de comert cu amanuntul, cat si de cresterea comenzilor adresate furnizorilor de marfuri.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.