Analistii imobiliari sustin ca aprecierea leului fata de euro din ultimele saptamani face ca pretul apartamentelor tranzactionate in prezent pe piata sa creasca, proprietarii locuintelor fiind decisi sa nu iasa in pierdere din cauza modificarii cursului de schimb.
"Proprietarii trec imedit pe moneda care le aduce profit. Ei nu ies in pierdere niciodata si apeleaza la orice artificiu pentru a castiga cat mai mult dintr-o tranzactie imobiliara. Cred ca acum se poate repeta situatia din anul 2004, la o scara mai mica totusi, cand euro a scazut de undeva de la 42.000 de lei vechi la 36.000 de lei vechi, iar proprietarii care vindeau cu 50.000 de euro o locuinta au facut un calcul si au mai pulsat cu inca 10.000 la pret", a declarat, pentru NewsIn, analistul imobiliar, Radu Zilisteanu.

Presedintele Asociatiei Romane a Agentiilor Imobiliare (ARAI), Ruxandra Cleciu sustine ca romanii sunt disperati de a cumpara case indiferent care sunt preturile, iar acest lucru conteaza foarte mult in asezarea pietei. Cleciu a mai spus ca preturile apartamentelor din Bucuresti vor continua sa creasca in urmatorii patru-cinci ani, dupa care va urma cel mai probabil o stagnare.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.