Are avans zero, rate integral deductibile si poate fi contractat pe orice perioada.

Pentru cei care se gIndesc sa foloseasca finantarea in leasing pentru altceva decit achizitionarea unui autoturism personal, leasingul operational poate fi o solutie. Mai putin cunoscut decit leasingul financiar, leasingul operational este recomandat micilor sau marilor afaceristi.

Foarte asemanator cu inchirierea, leasingul operational are marele avantaj de a nu presupune plata unui avans, care, in cazul leasingului financiar, este de 25% din valoarea finantarii. De asemenea, la incheierea perioadei de contract, bunul este returnat firmei de leasing, costurile fiind astfel diminuate in contextul in care finantarea nu include si valoarea reziduala (pina la 25% in cazul leasingului financiar). Portalul financiar www.finzoom.ro identifica cinci mari avantaje ale leasingului operational, comparativ cu cel financiar.

Acest tip de finantare, care poate fi contractata de la orice firma de leasing, este recomandat firmelor cu o flota bogata in echipamente pentru ca leasingul operational elimina o parte din riscurile si nesiguranta gestionarii respectivei flote. De asemenea, acest tip de finantare ofera posibilitatea ca managerii sa se concentreze mai mult pe obiectul principal de activitate a firmei, sa cunoasca cu exactitate cash-flow-ul si gradul de performanta financiara (chiria fixa lunara prestabilita). Mai mult, leasingul operational ofera posibilitatea finantarii bunului pe o perioada nedeterminata. Nu in ultimul rind, intreaga rata lunara este deductibila integral de catre utilizator.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.