Piata imobiliara este extrem de profitabila si mai sigura decat cea de valori, bazandu-se pe o crestere a pietei rezidentiale in medie cu 20% pe an, putand ajunge chiar si la 50% pentru unele proiecte, potrivit specialistilor Colliers.

Apar investitiile imobiliare cu randamente anuale de 50% "Aceasta crestere face ca investitiile in unitati rezidentiale sa fie extrem de atractive.

Cu toate acestea, multi oameni sunt reticenti sa faca o astfel de investitie. Aceasta rezerva se datoreaza fie lipsei de informatii, fie neincrederii in cresterea sustinuta a pietei pe o perioada indelungata", a declarat specialistul Residential Division a Colliers International, Simina Istrate.

Consultantii Colliers propun un exemplu de calcul al randamentului investitiei, indicator ce se obtine raportand profitul rezultat la capitalul investit.

Pentru o achizitie off-plan (intr-o cladire aflata inca in stadiul de proiect) a unui apartament la un pret de 200.000 euro, dezvoltatorul ofera ca metoda de plata sistemul 25% avans + 75% la livrare. Cumparatorul va plati 50.000 euro avans la semnarea ante-contractului de vanzare-cumparare, urmand a plati 150.000 euro la livrare.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.