Administratorii fondurilor deschise de investitii ofera, la fel ca si bancile comerciale, servicii speciale pentru persoanele cu bani multi.

Administrarea de conturi individuale reprezinta unul dintre cele mai dinamice segmente ale pietei de asset management. Acestea se adreseaza in special persoanelor cu venituri superioare, investitorilor in fonduri si au avantajul de a crea un portofoliu de investitii personalizat.

Pentru a deschide un cont individual la societatea Certinvest trebuie sa aveti in cont suma de 50.000-100.000 de lei. "In baza unui mandat, pe un orizont de timp nu mai mic de un an si cu un profil de risc asumat, noi, ca fond, le administram banii", spune Eugen Voicu, vicepresedintele Uniunii Nationale a Organismelor de Plasament Colectiv (UNOPC).

Certinvest administreaza in prezent 50 de astfel de conturi speciale, suma totala cifrindu-se la 3,5 milioane de euro. Pentru anul 2007, Certinvest spera sa obtina un randament la conturile individuale de 30-35%. "Randamentul unui astfel de cont depinde foarte mult de cit doreste persoana in cauza sa riste. Daca doreste un risc mic, atunci un randament anual de 20% consideram ca este foarte bun. Insa daca vrea mai mult putem obtine si 35% anual, dar in acest caz si riscul este mai mare", adauga Voicu.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.