Spre deosebire de Bucuresti, care pare a se baza pe segmentele imobiliare office si rezidential, tranzactiile imobiliare din tara se concentreaza pe segmentul retail. Tendinta companiilor internationale de retail si chiar si a unor puternici investitori locali este de a-si face intrarea pe piata, atacand provincia.
Consultantii Eurisko au constatat ca, in general, investitorii in spatii comerciale isi concentreaza activitatile in localitati cu cel putin 100.000 de locuitori si par a prefera orase ca Timisoara, Brasov, Sibiu si Constanta.

Conform statisticilor oficiale, regiunea Nord-Est are un nivel scazut de trai si a atras un volum mic de investitii straine. Comparativ cu restul tarii, in aceasta regiune exista cel mai mic numar de companii mici si mijlocii, iar infrastructura rutiera si legaturile aeriene sunt deficitare. Zona este strabatuta de un singur drum european. Lucrarile civile insuficiente si defrisarile masive au ca efect inundatii si alunecari de teren care sporesc gradul de risc pentru investitii.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.