Analistii pun deprecierea valorilor de tranzactionare pe seama referendumului
Cu toate ca Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a demonstrat, in repetate randuri, detasarea de contextul politic, referendumul desfasurat sambata si-a pus amprenta pe ultima saptamana de tranzactionare.

Daca in saptamana precedenta, schimburile perfectate in ringul bursier cumulau 620 milioane de lei, ultima saptamana a resimtit o scadere cu 64,3% a rulajului, care a fost de numai 221,2 milioane de lei. Bilantul sedintei de vineri indica o crestere a celor trei indici bursieri. Actiunile celor cinci societati de investitii financiare (SIF) s-au apreciat, in medie, cu 1,42%, in timp ce indicii BET si BET - Compozit au urcat cu 0,89% si, respectiv, cu 0,57%. "Pe ansamblu, toata saptamana a fost afectata de referendum, acest fapt resimtindu-se si in ultima sesiune. Esentiale raman insa efectele pe care rezultatul alegerilor le-ar putea avea asupra economiei romanesti", este de parere Adrian Barbulescu, trader la Prime Transaction.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.