Lanturile de magazine isi conving insa greu clientii ca in spatele pretului mic este si calitate.
Aro, Marca Nr. 1, Winny sau Tip sunt doar cateva dintre marcile proprii (asa-numitele "private label") cu care lanturile de magazine intra in productie, pe felia propriilor parteneri. Metro este primul retailer care a introdus in magazinele din Romania conceptul de marca privata, in urma cu patru ani, iar exemplul a fost urmat si de alti jucatori.

Retailerii ajung sa comercializeze produse sub marca proprie ca strategie de fidelizare a clientilor, de diferentiere fata de concurenta, dar si de diversificare a ofertei, criteriu pe care tot mai multi retaileri trebuie sa-l ia in calcul pentru a castiga clienti. O cercetare de piata a companiei Nielsen arata ca toti consumatorii aleg un magazin in defavoarea altuia in functie de oferta diversificata de la rafturi, criteriu mai important decat igiena sau eficienta la casele de marcat.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.