Daca odinioara cunoscutele neckermane aduse de emigrantii romani lasau cu gura cascata pe romanii ramasi in tara, anul acesta, apetitul romanilor pentru cumparaturi va aduce incasari de peste 12 milioane de euro celor doi jucatori de talie mondiala care opereaza pe piata autohtona a vanzarilor prin catalog.

’Neckermanele’ revin in forta pe o piata de 12 mil. de euro Principalul argument care sustine succesul acestui tip de business in intreaga lume, il constituie lejeritatea procesului de alegere a articolelor dorite, astfel incat simpla rasfoire a unui catalog poate scuti timp si nervi.

In urma cu doar doi ani, gigantul german KarstadtQuelle patrundea timid pe piata locala si isi stabilea sediul central la Satu Mare, ales in mod strategic datorita pozitionarii la granita de vest. Decizia de a include Romania in reteaua sa internationala de distributie s-a dovedit a fi extrem de inspirata, dupa primul an de functionare veniturile companiei depasind cu mult estimarile initiale.

Rezultatele peste asteptari inregistrate de Quelle in Romania, 7 milioane de euro in 2006, au fost explicate de reprezentantii companiei pin comportamentul consumatorului roman, extrem de receptiv la acest tip de comert, privit, nu de putine ori, cu neincredere.

Click here to find out more!
Incepand cu startul livrarilor in august 2005, cea mai tanara filiala a Quelle a castigat aproximativ 100.000 de clienti romani. "In baza noasta de date avem inregistrate peste 300.000 de persoane care si-au comandat cataloage, mai mult de 100.000 fiind deja clienti care au comandat de la noi in mod repetat. Am fost convinsi de la inceput de faptul ca avem o oferta atractiva, dar nu ne-am asteptat la o cerere atat de mare", a explicat pentru Wall-Street Aliz Tepfenhart, directorul Quelle Romania. Aceasta ne-a mai spus ca cea mai mare comanda inregistrata pana acum pe piata locala s-a cifrat la 10.000 euro.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.