Piata financiara din Romania nu va fi afectata de votul negativ dat de populatie, sambata, cu privire la demiterea presedintelui suspendat, considera analistii economici

Cum vad analistii impactul referendumului in economie Votul negativ dat de populatie, sambata, cu privire la demiterea presedintelui suspendat, Traian Basescu, nu afecteaza piata financiar bancara romaneasca, a spus economistul sef al ABN Amro Bank Romania, Radu Craciun.

"Nu va fi nici un impact. Daca nu a fost atunci cand rezultatul era incert, cu atat mai mult nu va fi acum, cand lucrurile s-au clarificat", a declarat Craciun, pentru NewsIn.

El a precizat ca, oricum, posibila revenire la guvernare a Partidului Social Democrat (PSD), care nu agreeaza cota unica de impozitare, nu a reprezentat un pericol in sine.

Click here to find out more!
"Nu cred ca a existat aceasta perceptie. Principalul pericol e legat, mai degraba, de masura in care sunt respectate regulile jocului democratic", a mai spus Craciun.

Victoria presedintelui suspendat Traian Basescu in cadrul referendumului pentru demiterea sa ar putea avea un impact pozitiv asupra economiei, pentru ca ar putea avea ca efect grabirea reformelor economice, a declarat duminica analistul Credit Europe Bank, Melania Hancila, pentru NewsIn.

Piata financiara se astepta la acest rezultat, astfel incat, desi pozitiv, impactul rezultatului referendumului este redus, a mentionat Hancila.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.