Deficitul comercial a atins cote ingrijoratoare, sustine Varujan Vosganian, ministrul economiei si finantelor, intr-un interviu acordat "Evenimentului zilei".

In perioada ianuarie-martie 2007, a fost inregistrat un deficit comercial de 13,701 miliarde de lei (peste patru miliarde de euro), potrivit Institutului de Statistica. Solutia pe care o recomanda ministrul pentru scaderea deficitului este cresterea investitiilor in strainatate.

EVZ: Cum apreciati deficitul comercial din primele trei luni ale anului?

Varujan Vosganian: Este o situatie destul de critica a deficitului comercial si, in consecinta, a deficitului de cont curent si se datoreaza unei suite de patru factori.

Este vorba despre marfurile care nu se produc in Romania, cum ar fi cafeaua si bumbacul, strategiile amanate care ar fi redus importurile de energie, strategiile gresit aplicate (importuri mari de carne de porc si pasare) si strategiile care nu au fost inca intreprinse, cum ar fi stimularea productiei de bunuri tehnologice.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.