Rata inflatiei inregistrata in Zimbabwe in luna aprilie a acestui an a depasit 3700%, analistii estimand ca la sfarsitul anului aceasta se va situa intre 10.000 si 15.000%, relateaza The Times.

Zimbabwe: Rata inflatiei ar putea ajunge la 15.000% la sfarsitul anului Inflatia inregistrata de statul african in luna aprilie s-a ridicat la 3.731,9%, depasind recordul stabilit cu o luna inainte, cand de circa 2.200%.

Potrivit The Times, cu aceeasi suma cu care acum se poate cumpara o caramida, in urma cu 10 ani se putea achizitiona o vila. Mai mult decat atat, in doar o saptamana, pretul timbrelor postale a crescut de aproape 6 ori.

In confuzia creata, nimic nu mai are valoare, aceeasi bani sunt platiti pentru doua conserve de fasole si o sticla de bere, dar si pentru un abonament pe trei luni la unul dintre cele mai exclusiviste cluburi din capitala, Harare.

Presedintele Mugabe, absolvent de economie al London University, este convins insa ca tiparirea de bani pe banda rulanta asigura stabilitate preturilor.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.