Industria bancara romaneasca va mai avea cinci ani de crestere rapida, insa constrangerile sunt in crestere, in special in privinta fortei de munca, care incepe sa lipseasca, considera fostul presedinte al CEC

Totusi, cresterea sectorului bancar nu este lipsita de riscuri, precum fundamentari necorespunzatoae legate de adaptarea la Basel II si lipsa de forta de munca care sa tina pasul cu expansiunea fara precedent a retelelor bancare, a aratat analistul finaciar-bancar.

"Avem de a face cu o industrie bancara extrem de dinamica, insa nu trebuie sa ne culcam pe o ureche. Apar tensiuni pe piata fortei de munca", a spus, citat de NewsIn, fostul presedinte al Casei de Economii si Consemnatiuni (CEC), Eugen Radulescu. "Daca lipsa fortei de munca se simte si pe piata bancara, unde salariile sunt cele mai mari, ce sa mai spunem de serviciile publice?", s-a intrebat Radulescu.

Fostul presedinte al CEC a explicat ca Romania are o probleme si cu rigiditatea pietei muncii. "in cinci ani, cand celelalte avantaje competitive vor fi disparut, nu ne putem permite sa avem o piata a muncii rigida", a spus Radulescu.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.