Salariile din sectorul financiar-bancar vor continua sa creasca intr-un ritm accelerat in urmatorii ani, pe fondul lipsei angajatilor si a dezvoltarii institutiilor de credit, au declarat o serie de bancheri, la un forum economic.

"Forta de munca este tot mai scumpa. Consecinta concurentei dintre banci va fi cresterea salariilor pana la niveluri insuportabile", a declarat presedintele Institutului Bancar Roman, Petru Rares. Potrivit presedintelui Asociatiei Romane a Bancilor, Radu Ghetea, migrarea personalului de la o banca la alta s-ar putea reflecta in atragerea de oameni nepregatiti.

"Pe zi ce trece, devine din ce in ce mai acuta problema nepregatirii oamenilor. Unii vor face greseli din aceasta cauza, ceea ce duce la cresterea riscului operational pentru banci", a spus Ghetea.

O alta problema ridicata de bancheri a fost aceea a legislatiei. Potrivit acestora, Codul Muncii ajuta prea mult angajatii problematici, iar bancile nu mai pot renunta la acestia. "Am venit in Romania pentru ca am crezut in oportunitatile din aceasta tara, dar legile sunt atat de rigide si in favoarea personalului, care este foarte greu de concediat", a spus directorul general al Bancii Romanesti, Andreas Maragkoudakis. Directorul de comunicare al Bancii Comerciale Romane, Cornel Cojocaru, este de parere ca nu se poate vorbi despre o criza in resurse umane, iar bancherii nu sunt alarmati, ci mai degraba preocupati.

"Vedem o standardizare a procedurilor si ne indreptam spre o vanzare la foc automat, de tipul vanzarilor de camasi sau ciorapi. Va trebui sa luam in considerare satisfacerea cerintelor clientilor pentru consultanta, mai ales ca gradul de cultura bancara nu este foarte ridicat", a spus Cojocaru. Presedintele Raiffeisen Bank Romania, Steven van Groningen, a aratat de asemenea ca nu este vorba de o criza a resurselor umane, insa este mirat de oportunismul de care dau dovada romanii cand vine vorba de mutarea de la o banca la alta.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.