Telefoanele mobile concureaza, prin multe facilitati, cu computerele. Generatia 3G ofera chiar si optiuni de printare de documente.

Raspindirea telefoniei 3G a generat o concurenta acerba intre producatorii de terminale in ceea ce priveste diversitatea functiilor acestora. Astfel, Nokia a prezentat modelul 6680, compatibil cu solutia de imprimare Nokia Xpress Print. Este posibila imprimarea mesajelor printr-o gama larga de imprimante sau de chioscuri foto compatibile. Solutii similare au mai fost prezentate si de alte companii. In general s-a insistat pe editarea de imagine si text pe telefonul mobil si apoi printarea acestora fara a mai fi nevoie de PC.

Foto si televiziune

Compania finlandeza a mai prezentat o inovatie care le permite operatorilor sa ofere utilizatorilor servicii complete de muzica in mediul mobil, sub marca proprie. Nokia a anuntat deja primul client operator, compania O2 din Germania. Preocuparea de a face din terminale un dispozitiv de receptie a programelor TV a fost anuntata de mai multi producatori. In rest, s-a constatat o tendinta de transformare a telefonului intr-un dispozitiv cu functii diverse. Camerele foto performante cu care sint dotate deja concureaza camerele foto de pe piata, iar playerele MP3 si radio au devenit dotari disponibile de ceva timp pentru oricare meloman.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.