Ministerul Mediului a intocmit un ghid pentru persoanele interesate sa se inscrie in programul de innoire a parcului auto, renuntind la masina mai veche de 12 ani pentru alta noua, subventionata cu 30 de milioane de lei. Oficialii ministerului recomanda celor interesati sa astepte publicarea listei producatorilor validati, pentru a nu avea surpriza sa constate ca au ales un furnizor de masina care nu a fost acceptat in program.

1. Persoana fizica alege un singur producator caruia ii solicita o nota de acceptare. Obtinerea notei reprezinta inscrierea in program si are o valabilitate de 30 de zile de emitere, fara a depasi data de 25 august 2005.

2. Proprietarul de masina veche se prezinta la REMAT pentru casare. Primeste un certificat de predare in vederea distrugerii. Recupereaza de la REMAT nota de acceptare in original si placutele de inmatriculare ale autoturismului uzat.

3. Persoana fizica obtine cite o copie legalizata dupa certificatul de inmatriculare si certificatul de predare in vederea distrugerii. (Originalele vor ramine la serviciul de inmatriculari.)

4. Proprietarul se prezinta la serviciul de inmatriculari pe raza caruia este inscris autoturismul uzat, pentru radiere. Documente necesare: cerere de radiere tip; carte identitate vehicul, daca exista, fisa inmatriculare cu viza circumscriptiei financiare; certificat predare la REMAT; trei exemplare completate ale certificatului de radiere; actul de identitate, original si copie; certificatul de inmatriculare; placile cu numere de inmatriculare.

5. Proprietarul se prezinta la producatorul validat de la care a primit nota de acceptare. Documente necesare: act de identitate; certificat inmatriculare masina uzata, copie legalizata; certificat predare REMAT, copie legalizata; certificat de radiere - original; act de succesiune, daca este cazul.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.