Oficialii Vienei si oamenii de afaceri austrieci s-au aratat interesati de propunerile de investitie in proiectele de dezvoltare a Bucurestiului.

Sustinand ca legaturile dintre Austria si Romania sunt foarte puternice, reprezentantul Primariei Vienei a declarat ca Bucurestiul reprezinta un parteneriat strategic pentru Austria si pentru Uniunea Europeana. " Bucuresti - Viena este o axa puternica economica si politica. Biroul Compress va fi prezent in urmatorii ani la Bucuresti pentru a participa la astfel de investitii", a subliniat Walter Netting, delegat special pentru afaceri internationale al Primariei Viena.

Oficialii RFZ, multumiti de activitatile din Romania

Reactia unui reprezentant al Raiffeisen Zentrum (RFZ) a fost asemanatoare. Astfel, Walter Rothensteiner, presedintele Camerei de Supervizare RFZ, s-a declarat multumit de cresterea economica pe care banca a inregistrat-o in ultimul an.

"RFZ a avut in 2006 rezultate foarte bune. A avut un randament de peste 100 milioane euro, valoarea actiunilor crescand de la 32,5 euro in 2005, la 100 euro pe titlu in 2006. Avem peste 3.000 de filiale in Europa Centrala si de Est, peste 5 milioane de clienti si peste 555.000 de locuri de munca. In Romania avem, de asemenea, activitati foarte bune", a mai aratat reprezentantul Reiffeisen.

Declaratiile celor doi oficiali au fost facute in urma prezentarii realizate de primarul general al Primariei Bucuresti, Adriean Videanu, in cadrul conferintei Oportunitati de investitii in Bucuresti.

Megalomanie de 1,8 miliarde

"Bucurestiul este un oras care a inceput sa se reconstruiasca integral. Principala preocupare a noastra este dezvoltarea infrastructurii. Am pornit proiecte care, in urma cu cativa ani, erau considerate megalomanioce pentru ca totalizeaza 1,8 miliarde euro. Mare parte sunt in curs de implementare. Bucurestiul poate atrage intreaga zona a Balcanilor. De aceea, investitiile Austriei pot fi strategice. Va invitam sa identificam oportunitatile de investitii in Bucuresti, cu atat mai mult cu cat Banca Mondiala a apreciat ca in urmatorii 7 - 10 ani are premisa de a-si dubla populatia. Bucurestiul va deveni cel mai important atractor al fortei de munca. Anticipam ca toate proiectele se vor finaliza in urmatorii 10 - 20 de ani", a conchis Videanu.

Oportunitati si la Marea Neagra

Conform oficialilor Primariei Municipiului Bucuresti, este vorba de proiecte ca "Arena Bucurestilor " - constructie unica in Capitala ca marime si ca destinatie - Centrul Multifunctional (sportiv, cultural, conferinte) si Amfiteatru (pentru spectacole in aer liber); Parcarea subterana Gara de Nord; Proiectul de reconstructie si modernizare a Stadionului Lia Manoliu si proiectul de constructie a Stadionului de atletism in vecinatatea Stadionului Lia Manoliu; Proiectul "Mobilier urban", "NetCity", reteaua metropolitana de fibra optica a Municipiului Bucuresti; "Metropolis Park" (parc tehnologic IT&C), precum si dezvoltarea infrastructurii de transport public.

Cert este ca oficialii austrieci recunosc Romania ca una dintre cele mai mari tari ale UE a carei contributie este foarte importanta. In opinia lor, oportunitati de investitii sunt nu numai in Bucuresti, ci si in zona Marii Negre, atat din punct de vedere economic, cat si politic.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.