Numarul clientilor care s-au prezentat la ghiseele bancilor pentru a se interesa despre noile norme de creditare aprobate de catre Banca Nationala a Romaniei (BNR) a crescut vertiginos, au declarat oficialii bancii Alpha Bank.

Romanii se inghesuie pentru creditele cu avans zero Afluxul de clienti s-a datorat relaxarii conditiilor de acordare a imprumuturilor de catre BNR, masura care a avut ecou inca din prima zi pentru Alpha Bank, prima banca comerciala care beneficiaza de aceste inlesniri.

"La sfarsitul primei zile in care noile conditii de creditare au fost aplicate, putem vorbi despre o crestere cu 50% a numarului celor care au solicitat informatii direct la unitatile bancii, cei mai multi dintre acestia fiind persoane cu venituri medii si peste medie", au declarat pentru Wall-Street reprezentantii Alpha Bank.

Numarul apelurilor telefonice prin care au fost solicitate informatii despre produsele de creditare ale bancii s-a dublat, iar in ceea ce priveste aplicatiile on-line pentru credit, acestea au crescut cu peste 300% imediat dupa ce au fost anuntate noile conditii de creditare.

Bancile din Romania au inceput din aceasta saptamana sa aplice propriile norme de creditare dupa ce, in urma cu doua luni, banca centrala a decis sa elimine obligativitatea avansului pentru creditele acordate populatiei, care se situa la 25% din suma imprumutata in cazul celor ipotecare si la 30% pentru creditele de consum, precum si valoarea maxima a gradului de indatorare a persoanelor fizice.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.