Moneda nationala a atins, in prima zi de tranzactionare din aceasta saptamana, noi maxime atat in raport cu euro, cat si cu moneda americana.

Leul, noi maxime in raport cu euro si dolarul Moneda nationala a urcat ieri la cea mai inalta cotatie a ultimilor patru ani si sase luni fata de euro, de 3,2755 lei/euro, ca urmare a nivelului ridicat al dobanzilor interbancare la depozitele in lei care sustin aprecierea acestuia, sustin analistii.

Cursul afisat luni de Banca Nationala a Romaniei (BNR) arata o apreciere a monedei nationale cu peste un ban fata de euro (0,33%) de la 3,2863 lei/euro, cat era vineri, la 3,2755 lei/euro, nivel ce nu a mai fost atins din 28 octombrie 2002, cand banca centrala a afisat un curs de 32.558 lei vechi (echivalentul a 3,2558 lei noi) pentru un euro.

"Leul va ramane pe acest trend in perioda imediat urmatoare. Ma astept la o volatilitate crescuta a cursului euro/leu spre sfarsitul saptamanii datorita referendumului. Tendinta de apreciere ar trebui sa ramana intacta dar depinde si de rezultatul acestui referendum", a declarat pentru Wall-Street Florin Citu, economist-sef al ING Bank.

In opinia lui Florin Citu, scaderea dobanzilor din piata interbancara ar putea stopa pe termen scurt aceasta apreciere.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.