Functia : CEO, Vodafone Romania

Varsta: 43 de ani

Stare civila: casatorita

1. Ce studii ati urmat?

Am absolvit Facultatea de Fizica din cadrul Universitatii Babes-Bolyai (Summa cum Laude), iar in 1989 am obtinut doctoratul in fizica, in cadrul aceleiasi institutii.

O etapa extrem de importanta in formarea mea profesionala a fost programul de MBA, la INSEAD, in Franta, pe care l-am absolvit in 1995. A fost o experienta care mi-a schimbat practic orizontul personal, am simtit ca o noua lume se deschide pentru mine.

2. Care au fost cursurile care v-au pasionat cel mai mult in facultate?

Am urmat Facultatea de Fizica pentru ca imi placeau stiintele exacte.

3. Care a fost primul job pe care l-ati avut?

Click here to find out more!
Am lucrat la inceput ca cercetator la Institutul de Fizica Aplicata, Heinrich-Heine University, din Düsseldorf.

4. Credeti ca este necesar un MBA pentru a ajunge intr-o pozitie de top management?

Un MBA nu-ti garanteaza ca ajungi direct pe o pozitie de CEO sau CFO. Este un drum lung pana acolo. Eu am terminat in 1995 Insead-ul si au trecut niste ani buni pana sa ajung CEO. Inveti foarte mult, dar titlul in sine sau diploma nu este o garantie ca vei ajunge pe o anumita pozitie, sunt multi ani de munca pentru atingerea acestui obiectiv. Insa, pentru mine, decizia de a urma un program de MBA a fost unul dintre cele mai bune lucruri din viata mea si pe care l-as repeta fara retinere. Si, mai mult decat atat, cred ca este important, in cazul in care iei o astfel de decizie, sa urmezi o scoala de business de top.

Citeste si:

5. Care sunt principalele trei pasiuni ale dvs?

Fara discutie, una dintre ele este sportul, fie ca este vorba despre tenis, jogging sau schi. Am jucat tenis de performanta si am cochetat o vreme cu ideea de a face cariera in tenis.

De asemenea, imi place sa merg la teatru sau la concerte si obisnuiesc sa citesc, in avion sau cand am putin timp pentru mine, carti de management sau beletristica.

6. Care este ultima carte citita?

"The Hero Within", de Carol Pearson.

7. Aveti un film sau un serial preferate?

Nu am un film pe care sa-l prefer in mod deosebit.

8. Evocati un moment care v-a ramas in memorie din prima zi de lucru in cadrul companiei in care activati in acest moment.

M-au impresionat extrem de mult oamenii pe care i-am intalnit aici, entuziasmul si energia lor pozitiva. Pentru mine, acesta a fost un semn clar ca oamenilor le place ceea ce fac, ca sunt mandri de ceea ce s-a obtinut, de succesele firmei, si ca sunt foarte flexibili si deschisi catre schimbari si catre necunoscutul pe care-l aduce viitorul. Sunt entuziasmata de talentul pe care-l avem in firma.

9. Ce anume faceati inainte de 89', din punct de vedere profesional?

In 1989 am terminat studiile, in Romania. Prima experienta relevanta de munca a fost la Institutul de Fizica Aplicata, Heinrich-Heine University, din Düsseldorf, unde am lucrat ca cercetator.