Analistii imobiliari sustin ca in ceea ce priveste populatia cu venituri mici nu se preconizeaza in perioada urmatoare constructii pentru aceasta categorie sociala, iar dezvoltatorii care au anuntat astfel de proiecte au facut-o mai degraba ca strategie de marketing.

Populatia cu venituri mici, ignorata de dezvoltatorii imobiliari Potrivit consultantilor imobiliari, constructorii si dezvoltatorii de proiecte s-au axat, in ultimii doi ani, mai mult pe ridicarea de vile si blocuri de lux, la care nici un cetatean cu venituri medii sau mici nu poate aspira. in plus, cei care au intrat pe piata bucuresteana si au anuntat ca vor ridica apartamente pentru clasele sociale cu venituri mai mici au folosit acest lucru doar ca o strategie de marketing pentru a-si vinde uterior locuintele la preturile pietei, potrivit NewsIn.

"In afara dezvoltarilor ANL, care au fost de multe ori subiect de scandaluri in presa, au fost lansate si cateva dezvoltari private asa-zis orientate pentru clasa de jos, dar, in mod real, ca strategie de marketing", a declarat consultantul senior in cadrul departamentului investitii al DTZ Echinox, Mihai Plaesu.

si reprezentantii companiei Coldwell Banker Affiliates of Romania sunt de parere ca desi exista foarte multe proiecte in lucru, in prezent, se construieste prea putin pentru clasa de jos. "in ceea ce priveste apartamentele noi din zone semicentrale, preturile se incadreaza intre 1.200-1.300 euro/mp. Din pacate, numarul locuintelor construite pentru cei cu venituri mai mici va fi destul de redus si in 2007", a declarat analistul Adrian tibichi, de la Coldwell Banker Affiliates of Romania.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.