Ministrul economiei si finantelor, Varujan Vosganian, a declarat, sambata, ca CEC-ul ar putea fi preluat de investitori romani, existand deja solicitari in acest sens din partea unor patronate din tara.

"CEC va ramane banca de stat cel putin inca un an. CEC-ul ar putea fi preluat si de unii investitori romani, avem deja unele solicitari din partea unor patronate romanesti. Daca vom lua in viitor decizia privatizarii, se va face intr-o formula care sa dea satisfactie capitalului national", a declarat, citat de NewsIn, intr-o conferinta de presa, ministrul economiei si finantelor, Varujan Vosganian.

Pe de alta parte, Vosganian a precizat ca are incredere in noul director al CEC-ului, Radu Ghetea, ca va transforma institutia intr-o banca de succes. "Am inlocuit vechea conducere a CEC-ului din ratiuni practice. Nu am ce sa-i reprosez vechiului director, Eugen Radulescu. Am incredere ca Radu Ghetea poate sa faca ca prestigiul si cota de piata ale CEC-ului sa creasca", a mai sus Vosganian.

Conducerea Casei de Economii si Consemnatiuni (CEC) a fost demisa vineri de actionarul majoritar, Ministerul Economiei Finantelor, iar in functia de presedinte a fost propus Radu Gratian Ghetea , a declarat ministrul Varujan Vosganian. Presedintelui CEC ii expira in 2009 mandatul de patru ani la conducerea bancii.

Fostul presedinte al Casei de Economii si Consemnatiuni (CEC), Eugen Radulescu, a declarat, pentru NewsIn, ca este dreptul proprietarului bancii, Ministerul Finantelor, sa demita conducerea, dar considera ca ar trebui justificate motivele care intrerup un mandat cu doi ani inainte de termen.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.