Radu Gratian Ghetea, presedintele Asociatiei Romane a Bancilor, il va inlocui pe Eugen Radulescu la sefia Casei de Economii si Consemnatiuni

Ministerul Finantelor a decis ieri sa il demita pe Eugen Radulescu din functia de presedinte al ultimei banci de stat din Romania. CEC va fi condusa de Radu Gratian Ghetea, actualul presedinte al Consiliului de Administratie al Alpha Bank si al Asociatiei Romane a Bancilor. Ghetea a confirmat ca a acceptat propunerea Ministerului Finantelor fara a da insa mai multe detalii.

Pe de alta parte, fostul presedinte Eugen Radulescu sustine ca nu a primit nici o explicatie pentru demiterea din functie. "Nu am primit nici un fel de explicatie. Este dreptul actionarului majoritar de a demite un presedinte insa pot spune ca, daca actionam intr-un mediu privat, acest lucru nu s-ar fi intimplat niciodata. In nici o firma privata nu este demis un manager cu rezultate bune. Am preluat o banca fara produse si am transformat-o intr-o banca profitabila", a declarat, pentru "Cotidianul",Eugen Radulescu. Mai mult, acesta sustine ca in spatele demiterii sale se afla fostul ministru al Finantelor Sebastian Vladescu. De altfel, actualul secretar de stat Vladescu declara, in urma cu o luna, ca ministerul pe care il conducea cauta un bancher pentru conducerea CEC. ""Deocamdata, cautam un bancher potrivit, roman, cu experienta pe piata, care sa preia conducerea CEC si care sa isi faca ulterior o echipa performanta", declara atunci Vladescu. Ieri, fostul ministru al Finantelor nu a putut fi contactat pentru comentarii.

Ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, crede ca Eugen Radulescu a avut o prestatie buna, insa a venit momentul ca CEC sa treaca intr-o noua etapa de dezvoltare. "Radulescu si-a facut bine treaba, a creat un sistem informatic. In clipa de fata, pentru CEC este nevoie de o sporire a puterii si credem ca Radu Ghetea, care este si presedinte al Asociatiei Romane a Bancilor, are toata priceperea si este capabil s-o realizeze", a afirmat Vosganian.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.