Rompetrol a alocat pentru primele doua benzinarii sub brand propriu din Franta peste opt milioane de euro, urmand ca, pana la finele anului, sa investeasca inca aproximativ 35 de milioane euro pentru alte opt benzinarii in Franta, a declarat presedintele Rompetrol, Dinu Patriciu.

Cea mai mare multinationala romaneasca, pe autostrazile francezilor Rompetrol a inaugurat, ieri, prima benzinarie sub brand propriu in sudul Frantei, pe autostrada Toulouse - Navaronne, la Arzens, langa Carcassone. "Pana la finele anului 2007, vom deschide in Franta zece noi benzinarii sub brand propriu, majoritatea pe autostrazi", a declarat, citat de NewsIn, Patriciu.

Benzinaria reprezinta o investitie de tip greenfield, construita pe locul unei statii din reteaua Dyneff, achizitionata de Rompetrol la finele anului 2005. O alta benzinarie Rompetrol, localizata de cealalta parte a autostrazii, functioneaza de circa o luna. "Primele doua benzinarii din Franta au costat opt milioane de euro, astfel ca, pana la finele anului, vom investi peste 40 de milioane de euro pentru cele zece statii", a aratat Patriciu.

Lansarea benzinariei din sudul Frantei coincide cu introducerea pe piata franceza a biocombustibilului superetanol E85. "Compania intentioneaza sa echipeze, pana la sfarsitul anului 2007, aproximativ 30 de statii de benzina pentru distributia de superetanol E85, care contine 85% etanol si 15% benzina", a mai spus Patriciu.

Acesta a aratat ca biocombustibilul comercializat in statiile Rompetrol din Franta provine din importuri. "Mare parte a biocombustibilului este adus din America de Sud, respectiv din Brazilia, iar o alta parte provine din surse europene", a spus presedintele Rompetrol.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.