Cu o investitie initiala de 7.000 de euro puteti deveni administratorul unui ghiseu bancar.

Doua dintre bancile din Romania isi scot ghiseele la vinzare. Mai precis, le dau intr-un sistem asemanator cu franciza. Volksbank si ING au ales calea dezvoltarii ca numar de sucursale prin intermediul parteneriatului cu oamenii din afara sistemului bancar. Aproape doua sute de oameni au ales deja sa se lanseze astfel in afaceri bancare. "In 2006, ING Bank Romania avea deschise 110 ING Offices, iar in aprilie 2007 numarul acestora ajunsese deja la 120", ne-au spus cei de la ING Romania. Volksbank are 66 de unitati deschise in sistem de franciza.

Costurile pe care le implica deschiderea unei afaceri de acest tip nu depasesc 10.000 de euro. "Partenerii trebuie sa propuna bancii unul sau mai multe sedii pentru desfasurarea activitatii, ce trebuie sa indeplineasca mai multe conditii: sa fie in orase in care exista deja o sucursala Volksbank sau este in curs de deschidere, sa fie la mai mult de 1 km de o sucursala a bancii, sa aiba cel putin intre 50 si 100 mp suprafata utila, sa fie intr-o zona rezidentiala si cu acces stradal intens, parter, intr-un imobil cu o stare generala buna", spun cei de la Volksbank.

In Bucuresti, inchirierea unui astfel de sediu ar fi de aproximativ 400 de euro pe luna, iar inchirierea trebuie facuta pe minimum doi ani. Un ghiseu ING este ceva mai ieftin. "Pentru a demara aceasta afacere, investitia initiala necesara se ridica la aproximativ 22.500 de lei si reprezinta pretul intrarii in acest parteneriat", spun reprezentantii ING. La cursul zilei, valoarea reprezinta aproximativ 7.000 de euro. In cazul Volksbank, la costurile imobilului se adauga si investitiile in utilare. Nu este si cazul ING.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.