O sentinta judecatoreasca pune punct jocurilor de culise

Conducerea fostei Camere de Comert si Industrie a Romaniei si Municipiului Bucuresti, in frunte cu versatul jongleur Victor Babiuc (foto), a evitat sistematic sa aplice noile dispozitii legale privind aceasta institutie. In consecinta, Judecatoria Sectorului 3 Bucuresti a emis Sentinta civila nr. 1930, prin care il obliga pe paratul Babiuc sa inceteze cu actele abuzive.

Urmare a unei ample motivatii, in care sunt trecute argumente atat de fapt, caat si de drept, instanta Judecatoriei sectorului 3 Bucuresti a admis cererea formulata de Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR), reprezentata de presedintele Mihail M. Vlasov, obligandu-l pe paratul Babiuc Victor "sa inceteze actele abuzive". Acestuia i se cere sa permita accesul organelor de conducere ale CCIR in sediul situat in Bucuresti, Bd. Octavian Goga nr. 2, sector 3.

Dupa o lunga si controversata istorie, sistemul cameral a revenit la starea fireasca in care fiecare judet, ca si municipiul Bucuresti, are cate o Camera de comert teritoriala, iar suma tuturor Camerelor teritoriale formeaza Camera de Comert si Industrie a Romaniei. Acest lucru a fost posibil o data cu aparitia Hotararii de Guvern nr. 95/2005, intrata in vigoare la data de 18 februarie, cand Bucurestiul a fost recunoscut ca avand Camera teritoriala, in sensul separarii de cea nationala, cu care fusese asimilata in mod ilegal. Insa ceea ce era posibil de drept nu s-a transpus si in fapt, pentru ca la conducerea Camerei de la Bucuresti tocmai se instalase un personaj controversat care nu intelegea in ruptul capului ca el nu conduce o institutie nationala, ci (cel mult) una teritoriala.

Victor Babiuc - caci despre el este vorba - a fost atat de incapatanat in pastrarea unui fotoliu pe care oricum nu-l merita, incat si-a permis inclusiv sa interzica accesul noii conduceri a Camerei nationale de comert si industrie in sediul din Bd. Octavian Goga. Drept urmare, conducerea CCIR a cerut, in instanta, si a obtinut, accesul neingradit in propriul sediu.

Hotararea are caracter de urgenta

Pe langa obligarea paratului Babiuc de a inceta actele abuzive, instanta a recunoscut, in expunerea de motive, si caracterul de urgenta al hotararii sale. Se arata, astfel, ca CCIR "nu isi poate desfasura activitatea din cauza faptei paratului care in mod abuziv nu permite accesul organelor de conducere in sediul din Bucuresti, Bd. Octavian Goga nr. 2, si exercita atributii de conducere in afara cadrului legislativ". Cata incapatanare ii mai trebuie lui Victor Babiuc pentru a trece si peste aceasta sentinta civila de executare silita, atat de limpede argumentata?

"Finala s-a jucat"

In urma emiterii sentintei civile citate mai sus, Consiliul National al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei ne-a remis un comunicat in care se precizeaza, intre altele, ca Victor Babiuc "are legatura cu camerele de comert asa cum are seful garii din Dolhasca cu scufundarea Titanicului"

Ce avem aici? Avem insa un fost triplu ministru al Romaniei! Deci un om cu priza si cu relatii pe care si le exhiba pentru credibilitate, relatii care nu au insa legatura cu realitatea, arsenal prin care dl Victor Babiuc ca interfata va putea subjuga legea si pe cei care o aplica, au crezut securisto-bolsevicii din fruntea fostei Camere de Comert si Industrie a Romaniei si a Municipiului Bucuresti. Iata ca prin sentinta civila nr. 1930, din 04.03.2005, justitia a dispus executarea silita a paratului Victor Babiuc in favoarea conducerii alese a Camerei de Comert si Industrie a Romaniei". Cu parere de rau pentru dl Victor Babiuc "ca, dupa ce are probleme cu PNA, va mai fi executat si de politistii care il vor insoti - conform legii - pe executorul judecatoresc", semnatarii comunicatului conchid: "Finala s-a jucat!".

Reamintim ca, in prezent, Camera de Comert si Industrie a Romaniei este condusa de un consiliu national format din presedintii unor Camere teritoriale, avand urmatoarele functii: Mihail M. Vlasov (CCI Iasi) - presedinte, Doru Simovici (CCIA Bacau) - vicepresedinte, Vasile Bar (CCIA Bistrita-Nasaud) - vicepresedinte, Gheorghe Albu (CCI Oltenia Dolj) - membru, Nicolae Bacanu (CCIA Arad) - membru, Valentin Cismaru (CCI Valcea) - membru, Balasi Csaba (CCI Harghita) - membru, Ionel Gagu (CCIA Buzau) - membru, Aurelian Gogulescu (CCI Prahova) - membru, respectiv Ovidiu Silaghi (CCIA Satu Mare) - membru.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.