Clubul Econosofia organizeaza, intre 5 decembrie 2006 – 19 mai 2007, cu sprijinul Bursei Romane de Marfuri si al Alconex, proiectul Econosofia Debate Sessions, un proiect ambitios ce isi propune sa ofere studentilor cu potential oportunitatea de a-si sustine si argumenta ideile pe baza cunostintelor din domeniile economic, politic si institutional, in cadrul dezbaterilor pe teme actuale si controversate din teoria economica si politica.

Avand ca parteneri Institutul European din Romania, Grupul de Ecobnomie Aplicata, Asociatia Liberalism.ro si Centrul de Analiza si Dezvoltare Institutionala, proiectul isi propune sa stimuleze informarea permanenta a studentilor si sa faciliteze dialogul direct intre studenti si personalitati din domeniu.

In fiecare saptamana, din 5 decembrie pana pe 19 mai, 20 de studenti din ASE si SNSPA se intalnesc la Biblioteca Metropolitana Mihail Sadoveanu pentru a participa la dezbateri. Acesti studenti au fost alesi in urma unui interviu si au o baza de cunostinte solide in domeniile economic si politico-institutional. Participarea constanta la proiect reprezinta pentru studenti posibilitatea de a-si imbunatati capacitatea de a vorbi in public, de a-si construi un discurs bine argumentat. De la inceputul proiectului si pana acum s-a putut observa o crestere a performantei participantilor in cadrul dezbaterilor.

Formatul proiectului permite sustinerea, in cadrul unei dezbateri formale, a propriului caz, precum si interactiunea cu un specialist in domeniul pus in discutie, in formatul meselor rotunde. Pana in prezent, la mesele rotunde Econosofia Debate Sessions, am avut ca invitati pe: Sorin Cucerai de la Asociatia Liberalism.ro, Lidia Moise (Editor NewsIn), Cristian Parvulescu (Presedinte Asociatia Pro Democratia), Sorin Ionita (Societatea Academica Romana), Sever Voinescu (jurnalist Cotidianul si Dilema Veche), Liviu Voinea (Director Executiv Grupul de Economie Aplicata).


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.