Pe piata bancara exista creditul pentru cumpararea de actiuni la bursa. Dobinda poate fi mai mica decit profitul scos din actiuni.

Creditul bancar pentru cumpararea de actiuni la bursa este oferit in prezent de Banca Transilvania (BT) si de Libra Bank. In timp ce BT ofera acest credit doar pentru achizitionarea de actiuni la companiile cotate pe Bursa de Valori, Libra Bank permite si achizitionarea de actiuni la companiile de pe Rasdaq.

BT ofera credit si pentru participarea la oferte publice initiale sau majorari de capital, iar Libra, nu. Aceasta ofera o linie de credit, iar BT, un credit bancar. "Eu am imprumutat bani de la banca pentru a cumpara actiuni la companiile listate la bursa si am obtinut profit. Ginditi-va ca, in ultimele 12 luni, actiunile SSIF Broker Cluj au adus investitorilor un profit de aproape 100%, iar dobinda la aceste credite este de 12-15%. Dar banii trebuie investiti profesionist", ne declara Petru Prunea (foto), presedintele SSIF Broker Cluj.

Garantia principala, la ambele credite, o reprezinta chiar actiunile, care sint insa calculate la valori mai mici decit cele de pe piata. Dobinda BT este de 11%, neexistind comision de rambursare in avans sau de analiza. Libra Bank solicita o dobinda de 15,5%, un comision de 1,5% la acordare si un comision de administrare anuala de 0,15%. In fiecare an, linia de credit Libra Bank poate fi prelungita insa pentru un comision de 2%.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.