Inflatia Romaniei se va tempera treptat pana la aproximativ 4,5% in 2008, in concordanta cu o politica monetara relativ restrictiva, a estimat luni Comisia Europeana (CE), in progonza economica de primavara.

"Scaderea preturilor la import, datorita intaririi leului si o ajustare lenta a preturilor administrate inspre nivelele de recuperare a costurilor vor contribui la temperarea presiunilor inflationiste", potrivit prognozei executivului european.

"Totusi, stimulentele fiscale, cresterea creditelor si evolutia salariilor din sectorul public ar putea genera o serie de presiuni inflationiste din directia cererii", se arata in prognoza CE.

Noile state membre ale Uniunii Europene vor avea o crestere economica rapida in 2007 si 2008, dar deficitele bugetare mari si inflatia indeparteaza, pentru cele mai multe dintre acestea, data intrarii in zona euro, a anuntat luni Comisia Europeana.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.