Discotecile vor fi obligate sa se inchida la ora 1, iar cei care inchiriaza camere la negru vor fi sanctionati

Lucia Morariu, proaspatul secretar de stat pe probleme de turism, a dezvaluit pentru "Adevarul" care sunt prioritatile mandatului sau: adoptarea mai rapida a legii litoralului si modificari in ceea ce priveste activitatea de autorizare a unitatilor
de cazare.

"Intentionez trecerea partiala a activitatii de autorizare-clasificare a hotelurilor de una, doua si trei stele catre camerele de comert locale. La noi vor ramane unitatile de patru si cinci stele, precum si cele din statiunile de interes national", spune Lucia Morariu. Aceasta si-a motivat decizia prin faptul ca "sunt foarte multe unitati de cazare care se infiinteaza in fiecare an, iar in acest caz, structura de control a ministerului nu mai este eficienta". in acest moment, activitatea de control este realizata de acelasi personal care are si atributii de autorizare. "Aparatul de control al ministerului este subdimensionat, iar de marirea lui nu se pune problema. Vom intari Corpul de control pentru unitatile hoteliere si il vom separa de directia de autorizare, pentru ca nu este normal ca acestea doua sa fie impreuna", a mai informat secretarul de stat.

In aceasta vara, prioritatea Corpului de control al ministerului va fi litoralul. "si nu neaparat hotelurile, cat proprietarii care inchiriaza apartamentele la negru", a precizat Lucia Morariu.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.