Tranzactiile cu actiunile SIF au urcat rulajul bursier la o valoare-record: 44,4 mil. euro

Societatile de Investitii Financiare (SIF) scriu din nou istorie la Bursa de Valori. Nou-intratele la tranzactionare - SIF Banat-Crisana, SIF Moldova si SIF Oltenia - au prins din plin "valul" de crestere generat de acordarea de actiuni gratuite la SIF Transilvania (SIF 3).

Indicele BET - FI a castigat, ieri, peste patru puncte procentuale, inscriind un nou maxim istoric. Cea mai mare urcare din segmentul SIF-urilor, de 6,94%, a revenit actiunilor SIF Moldova (SIF 2). Indicele BET - Compozit s-a apreciat cu 1,31%, iar cele mai lichide actiuni au crescut, in medie, cu 1,31% fata de sesiunea anterioara.

Sectorul financiar a adus peste 124,4 mil. lei

Ultima sedinta de tranzactionare s-a remarcat prin valoarea-record de tranzactionare: 44,46 milioane de euro. Aproximativ 84% din rulaj a fost reprezentat de tranzactiile cu titlurile societatilor de investitii. Pe pozitia secunda in topul cresterilor s-a plasat SIF Banat Crisana (SIF 1). Cursul titlurilor SIF 1 s-a scumpit cu 6,07%, pana la pretul de 3,3200 lei/actiune.

La acelasi pret a fost perfectata si o tranzactie speciala (deal) cu un pachet de 2,5 milioane de titluri SIF 1. si cursul actiunilor SIF Oltenia (SIF 5) s-a apropiat de performanta unei aprecieri de sase puncte procentuale, ajungand la pretul de 3,7700 lei/titlu. Dupa ce, cu o sesiune in urma, actiunile SIF 3 se scumpeau cu peste 12%, ieri, cresterea s-a mai temperat, astfel ca, pana la finalul sedintei de ieri, au inregistrat o crestere de 2,40%. Ultima tranzactie cu actiuni SIF 3 a fost perfectata la cotatia de 4,2700 lei/titlu.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.