Blue-chipurile s-au ieftinit cu aproape 1%, iar indicele BET-C a pierdut 1,10%

Toata atentia investitorilor a fost, ieri, captata de reluarea la tranzactionare a SIF Transilvania (SIF 3). Astfel, in timp ce evolutia SIF 3 a apreciat indicele BET-FI cu 2,78%, indicele BET a scazut cu aproape un punct procentual, iar indicele BET-Compozit a pierdut 1,10%.

Valoarea tranzactiilor perfectate, ieri, la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a crescut de aproape patru ori fata de sesiunea precedenta, depasind 23 milioane de euro (78,29 milioane de lei). Piata a fost dominata de schimburile cu actiunile SIF Transilvania, care au cumulat aproximativ 48 milioane de lei. si Banca Transilvania (TLV) a inregistrat un rulaj peste medie, de 18,7 milioane de lei.

Actiunile TLV s-au scumpit cu aproape 2%

Banca Transilvania a fost, de altfel, si una dintre putinele companii incadrate in plutonul blue-chipurilor care au incheiat, ieri, pe plus. Cursul titlurilor TLV a variat intre un minim de 1,0900 lei/actiune si un maxim de 1,1100 lei/actiune, si au fost tranzactionate peste 17 milioane de titluri. Pana la inchiderea sedintei, actiunile TLV s-au scumpit cu 1,85%, de la 1,0800 lei/titlu pana la 1,1000 lei/titlu. in acelasi sector, actiunile BRD Groupe Societe Generale (BRD) au resimtit o corectie de peste doua puncte procentuale, pana la pretul de 22,6000 lei/titlu. Dupa ce au atins un maxim de 0,6350 lei/actiune, titlurile Bancii Comerciale Carpatica (BCC) au inchis la cotatia de 0,6250 lei/actiune.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.