Profitul S&T AG inaintea deducerii dobanzilor, a taxelor si a amortizarii (EBITDA) a scazut, in trimestrul I, cu 28% fata de primele trei luni din 2006, rezultatele grupului fiind afectate de evenimentele politice si conditiile specifice din Europa de Est, a anuntat firma de solutii si servicii IT.

S&T AG a afisat, dupa primul trimestru, un profit inaintea deducerii dobanzilor, a taxelor si a amortizarii (EBITDA) de 3,2 milioane euro, in scadere fata de perioada similara din 2006 cand nivelul EBITDA a fost de 4,5 milioane euro, informeaza NewsIn. Profitul operational inainte de deducerea dobanzilor si a taxelor (EBIT) a fost de 1,6 milioane euro, in scadere cu 48% fata de valoarea de 3,1 milioane euro, raportata dupa primele trei luni ale anului trecut. Cifra de afaceri a S&T AG in primul trimestru al anului a fost de 104,4 milioane de euro, in crestere cu 3% fata de aceeasi perioada a anului trecut, cand a inregistrat afaceri de 101,1 milioane euro.

"Evenimentele politice, cum au fost cele din Ungaria, precum si conditiile generale specifice din piete precum Rusia si Ucraina, au afectat rezultatele S&T pentru primul trimestru 2007. Limitarea numarului de comenzi poate fi atribuita, de asemenea, incheierii programelor de finantare sustinute de Uniunea Europeana. De exemplu, in 2006 S&T a inregistrat o serie de comenzi in perioada de pregatire a adoptarii monedei Euro in Slovenia si le-a finalizat pana la sfarsitul anului trecut", se arata in comunicatul remis agentiei NewsIn.

Pentru 2007, expertii EITO estimeaza o crestere in zona double-digit pentru multe piete din Europa de Est. Impreuna cu IMG, S&T activeaza acum in 23 de tari, cu o echipa formata din 3.000 angajati.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.