Petrom investeste peste un miliard de euro, in 2007 Construirea unuia dintre cele doua depozite este conditionat de inceperea lucrarilor la gazoductul Nabucco, iar cel de-al doilea de rezultatul discutiilor cu Romgaz, a declarat directorul general executiv al Petrom.

"Daca se va face Nabucco, noi vrem sa construim un depozit de gaze ca sa usuram tranzitul acestora spre gazoduct", a spus Mariana Gheorghe. Directorul general executiv al Petrom a subliniat ca existenta acestui deposit este stricta legata de existenta gazoductului Nabucco.

Potrivit acesteia, Petrom doreste sa continue discutiile cu Romgaz pentru constructia in parteneriat a altui depozit de gaze.La jumatatea lunii aprilie, directorul general al Romgaz, Alexa Iakob, declara ca societatea sa intentioneaza sa modernizeze din surse proprii depozitele de gaze pe care le opereaza si ca refuza parteneriate in acest sens cu Petrom sau Gazprom. Intrebata cum comenteaza aceste afirmatii, Mariana Gheorghe a raspuns ca Petrom vrea sa continue discutiile cu Romgaz pe tema constructiei in parteneriat a unui depozit.

Compania analizeaza posibilitatea unei investitii intr-un depozit de gaze in Romania, posibil intr-un parteneriat cu Romgaz, intrucat compania petroliera intentioneaza sa vanda mai multe gaze decat produce, anunta, la inceputul lunii martie, directorul general adjunct al Petrom, Werner Schinhan.