Petrom intentioneaza sa construiasca doua depozite de gaze naturale, isi creeaza un al doilea centru de operare in Europa si investeste in acest an, peste un miliard euro in activitatile din Romania si aproximativ 114 milioane euro in operatiuni de explorare si productie pe plan international, potrivit directorul general executiv al Petrom, Mariana Gheorghe.

Petrom investeste peste un miliard de euro, in 2007 Construirea unuia dintre cele doua depozite este conditionat de inceperea lucrarilor la gazoductul Nabucco, iar cel de-al doilea de rezultatul discutiilor cu Romgaz, a declarat directorul general executiv al Petrom.

"Daca se va face Nabucco, noi vrem sa construim un depozit de gaze ca sa usuram tranzitul acestora spre gazoduct", a spus Mariana Gheorghe. Directorul general executiv al Petrom a subliniat ca existenta acestui deposit este stricta legata de existenta gazoductului Nabucco.

Potrivit acesteia, Petrom doreste sa continue discutiile cu Romgaz pentru constructia in parteneriat a altui depozit de gaze.La jumatatea lunii aprilie, directorul general al Romgaz, Alexa Iakob, declara ca societatea sa intentioneaza sa modernizeze din surse proprii depozitele de gaze pe care le opereaza si ca refuza parteneriate in acest sens cu Petrom sau Gazprom. Intrebata cum comenteaza aceste afirmatii, Mariana Gheorghe a raspuns ca Petrom vrea sa continue discutiile cu Romgaz pe tema constructiei in parteneriat a unui depozit.

Compania analizeaza posibilitatea unei investitii intr-un depozit de gaze in Romania, posibil intr-un parteneriat cu Romgaz, intrucat compania petroliera intentioneaza sa vanda mai multe gaze decat produce, anunta, la inceputul lunii martie, directorul general adjunct al Petrom, Werner Schinhan.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.