Valoarea totala a tranzactiilor a crescut, insa indicii bursieri au inregistrat variatii modeste

Toate cele cinci societati de investitii financiare (SIF) vor lipsi astazi din ringul bursier. Asteptarea convocatoarelor in sectorul financiar, dar si absenta din ringul bursier a unor emitenti importanti (precum Banca Transilvania, Transelectrica, Antibiotice sau Biofarm) au determinat scaderea valorilor de tranzactionare in ultimele sedinte.

"Piata sufera din cauza acestor "disponibilizari" a companiilor. Investitorii la Bursa asteapta deciziile pe care actionarii SIF-urilor le vor lua in cursul acestor zile", a explicat, pentru "Adevarul", Marcel Murgoci, director de tranzactionare la Estinvest Focsani. Cele mai lichide actiuni au incheiat pe o corectie usoara, de 0,02%, in timp ce indicele BET-Compozit a reusit o revenire pe final, si a marcat o apreciere de 0,22%.

Doua dintre SIF-uri s-au apreciat cu sub 1%

Valoarea tranzactiilor perfectate ieri s-a ridicat la 14,2 milioane de euro (47,3 milioane de lei), in crestere fata de sesiunea precedenta, cand rulajul scazuse sub pragul de 10 milioane de euro. Majorarea valorii de tranzactionare a fost sustinuta si de tranzactiile cu obligatiuni, care au cumulat, ieri, aproximativ un milion de lei. Din nou, titlurile SIF au tinut capul de afis al Bursei. Daca la jumatatea sedintei, cursul actiunilor SIF inregistra cea mai accentuata scadere, BET - FI indicand o depreciere de 1,2%, la inchidere, doua dintre SIF-uri se aflau pe verde.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.