GM, Ford, JSC Russian Machines, in finala pentru Automobile Craiova Guvernul a adoptat Memorandumul prin care statul vrea sa vanda 95% din actiunile Automobile Craiova (Daewoo), insemnand atat intregul pachet de 72,4% detinut de AVAS, cat si pachetul de 22,06% detinut de SIF Oltenia, potrivit NewsIn. Memorandumul prevede ca AVAS si SIF Oltenia vor incheia un acord prin care vor fi stabilite conditiile in care SIF Oltenia mandateaza AVAS sa ofere, sa negocieze si sa incheie contractul de vanzare-cumparare de actiuni si pentru pachetul de actiuni pe care il detine SIF Oltenia la Automobile Craiova.

Un acord de acelasi tip va fi incheiat de AVAS cu toti ceilalti actionari minoritari care isi vor exprima intentia de vanzare. Acestia urmeaza sa depuna, in termen de 30 de zile, un document prin care sa isi exprime intentia de vanzare. Vanzarea pachetelor de actiuni se va face prin metoda negocierii pe baza de oferte finale, imbunatatite si irevocabile, in doua etape, cu oferta initiala cu conditii unice pentru toti ofertantii, dupa care urmeaza oferta finala imbunatatita.

O conditie pentru investitori ca sa poata participa la negociere este sa inregistreze o cifra de afaceri de minim 10 miliarde de euro si o productie de cel putin un milion de autoturisme pe an. Dupa depunerea ofertelor finale, imbunatatite si irevocabile, Comisia de privatizare va stabili oferta care intruneste cel mai mare numar de puncte, prin aplicarea grilei de punctaj din Memorandumul privind strategia de privatizare propusa pentru SC Automobile Craiova, respectiv numarul de automobile produse anual, gradul de integrare al productiei.

In cadrul sedintei de Guvern, presedintele AVAS, Teodor Atanasiu, a informat membrii Cabinetului ca in iunie va fi lansata oferta de vanzare.

AVAS a publicat, pe 9 martie 2007, anuntul de vanzare prin negociere pe baza de oferte finale, imbunatatite si irevocabile a unui pachet de actiuni reprezentand 72,4% din capitalul social al societatii comerciale Automobile Craiova SA.