Cea mai mare scadere din sectorul financiar a revenit, ieri, actiunilor SIF Banat-Crisana

Dupa ce, in sedinta precedenta, Bursa de Valori Bucuresti (BVB) atingea noi maxime istorice, ieri, toti indicii au fost afectati de corectii. Scaderile nu au afectat insa valoarea tranzactiilor, care s-a mentinut in jurul a 18 milioane de euro.

Cele mai lichide actiuni au pierdut, ieri, in medie peste un punct procentual. Indicele BET-Compozit, care monitorizeaza evolutia tuturor companiilor listate in ringul bursier, a coborat cu 0,77%. Cele mai afectate au fost, din nou, actiunile Societatilor de Investitii Financiare (SIF). Acestea s-au ieftinit, in sedinta de ieri, cu 1,56%. "O parte din investitori au preferat sa isi marcheze profituri inainte de adunarile generale ale emitentilor, mai ales ca piata era la noi maxime istorice dupa sedinta de luni. Pentru zilele urmatoare, ma astept la o volatilitate ridicata sau la o posibila continuare a scaderilor", a declarat, pentru Mediafax, Mihai Piscan, directorul general adjunct al Intercapital Invest.

SIF-urile au cumulat peste 70% din rulajul bursier

Dupa un inceput pozitiv de sedinta, in care au urcat cu pana la 1%, titlurile SIF au inchis in pierdere cu 1,55%, la minimele zilei. Schimburile cu actiuni SIF au mentinut societatile de investitii in topurile rulajelor. Astfel, rulajul obtinut, ieri, in acest segment, s-a ridicat la 43,8 milioane de lei, reprezentand peste 70% din intreg rulajul bursier.

Cea mai mare valoare a tranzactiilor, de 11,5 milioane de lei, a revenit SIF Oltenia (SIF 5). Cursul titlurilor SIF 5 s-a depreciat, ieri, cu 1,94%, pana la cotatia de 3,5300 lei/actiune. Pe pozitia secunda ca valoare a schimburilor s-a plasat SIF Moldova (SIF 2), cu un total de 11,2 milioane de lei. Ultimul pret de tranzactionare pentru actiunile SIF 2 a fost, ieri, de 3,1700 lei/titlu, in scadere cu 0,94% fata de sesiunea anterioara.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.