Fuziunea dintre aeroporturile Henri Coanda si Aurel Vlaicu va fi finalizata pe 10 mai, urmand ca strategia de privatizare a noii companii sa fie definitivata pana la inceputul lunii iunie, dupa stabilirea echipei manageriale

"Sunt hotarat sa incep privatizarea Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti, rezultate din fuziunea aeroportrului Henri Coanda - Otopeni si Aurel Vlaicu - Baneasa. Acum ne aflam in faza finalizarii procedurilor de fuziune si de stabilire a echipei manageriale. Strategia de privatizare a noii companii va fi finalizata in maximum o luna dupa stabilirea echipei de conducere", a declarat, citat de NewsIn, ministrul transporturilor, Ludovic Orban. Totodata, ministrul a precizat ca, pe 10 mai, se va incheia procesul de fuziune dintre cele doua aerogari.

In opinia ministrului, fuziunea dintre cele doua aeroporturi reprezinta numai avantaje de ordin economic. "Nu e normal ca doua aeroporturi dintr-o capitala sa fie in competitie. Acestea ar trebui sa aiba o strategie de dezvolare comuna", a subliniat Orban.

Ministrul a mai precizat ca taxele pentru aeroporturul Aurel Vlaicu nu vor fi modificate deocamdata, insa, in timp, conducerea companiei va stabili cuantumul acestora. In acelasi timp, Orban considera ca aeroporturl Baneasa ar putea deveni, in urmatorii 10-12 ani, un aeroport de lux, care va gazdui avioanele private si cele de business.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.