Cea mai mare „scurgere“ a declansat-o consortiul

Developerii si investitorii specializati in constructia de centre comerciale au intrat in febra mall-urilor. Orice teren urban suficient de mare si potrivit unei
constructii de tip mall este acum o potentiala mare afacere.

Miza este mare, iar cine vrea sa investeasca azi si sa castige permanent va face tot posibilul sa prinda primele locuri pe o piata care face primii sai pasi.
Ritmul de crestere a investitiilor in sectorul centrelor comerciale a depasit faza mersului de-a busilea. Dar nu putem inca sa spunem ca avem de-a face cu o alergare de maratonist; sunt, poate, doar sprinturi in forta. Dezvoltato-rul imobiliar Mivan, sustinut de grupul irlandez Moritz, a anuntat recent o investitie de jumatate de miliard de euro in dezvoltarea unui lant de zece mall-uri de mari dimensiuni in tot atatea orase de pe intreg teritoriul Romaniei. Aceasta este una dintre cele mai mari investitii anuntate pe piata de retail din tara. John Houghton, property director in cadrul companiei Mivan, a confirmat ca au fost deja achizitionate terenurile pentru sapte dintre cele zece mall-uri care urmeaza sa fie finalizate pana la sfarsitul anului 2010.

Tiago Mall in locatii-cheie

Primele sapte mall-uri dezvoltate de Mivan vor fi in Arad, Oradea, Brasov, Targu-Mures, Ploiesti, Bacau si Sibiu. Potrivit reprezentantilor Mivan, toate cele 10 mall-uri denumite Tiago vor fi amplasate in locatii-cheie si vor oferi fiecare intre 25.000 mp si 30.000 mp, suprafata inchiriabila. Dezvoltatorul declara ca Tiago Mall va atrage atat retaileri internationali, cat si autohtoni. Printre facilitatile oferite se numara sali de cinema, restaurante, food court si spatii de parcare.

In prezent, pe langa proiectul Tiago Mall, Mivan are in derulare atat dezvoltarea centrului comercial Liberty Center, cat si a ansamblului NewTown Residence din Bucuresti, care cuprinde 655 de apartamente in zona Dristor. Primele dintre acestea urmeaza sa fie finalizate in toamna anului 2008. Centrul comercial Liberty Center, cu o suprafata de 25.000 metri patrati si trei niveluri, este amplasat la intersectia strazilor Calea Rahova si Progresului, va avea peste 100 de magazine si 700 locuri de parcare. Valoarea proiectului este de 70 de milioane de euro, in timp ce NewTown Residences va costa circa 65 de milioane de euro.

Lantul de mall-uri anuntat de consortiul Mivan-Moritz Group se alatura altor retele de tip mall lansate anii trecuti in tara - Euromall, Iulius Mall -, precum si nenumaratelor proiecte singulare.


Despre autor:

Saptamana Finaciara

Sursa: Saptamana Finaciara


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.