BCE este ingrijorata de cresterea costului salariilor in zona euro Cresterea salariilor s-a accentuat in zona euro in 2006, au spus ieri reprezentantii Bancii Centrale Europene (BCE), care au atras atentia ca sunt ingrijorati din cauza accentuarii presiunilor inflationiste, relateaza NewsIn.

Analistii BCE se tem ca soliditatea cresterii economice si rata mai scazuta a somajului ar putea alimenta o spirala a preturilor salariilor in cele 13 tari membre ale zonei euro, deoarece lucratorii vor cere partea lor din castiguri, ceea ce va pune capat perioadei in care inflatia a fost temperata.

Noile cifre din buletinul BCE pe aprilie arata o crestere a costurilor muncii in 2006, dar a crescut si productivitatea cu cel accelerat ritm din ultimii peste sase ani, ceea ce ar trebui sa compenseze presiunea preturilor.

Analistii Bancii Centrale Europene au spus ca nivelul moderat al cresterii salariale in zona euro reflecta faptul ca au existat cresteri mici in unele tari, care au compensat majorarile accentuate din altele, iar datele privitoare la productivitate sunt si acestea contradictorii.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.