Cei mai importanti producatori de electricitate din tara, Nuclearelectrica, Hidroelectrica si Termoelectrica, vor investi, in 2007, mai putin cu aproximativ 16% fata de anul trecut, potrivit bugetelor de venituri si cheltuieli ale companiilor publicate in Monitorul Oficial, informeaza NewsIn.

Cei trei mari producatori de energie electrica vor aloca pentru investitii, in acest an, o suma totala de 2,231 miliarde lei, in scadere cu aproximativ 16% fata de anul trecut, cand respectivele companii au investit 2,643 miliarde lei. Cea mai importanta reducere a bugetului de investitii este la Nuclearelectrica.

Astfel, bugetul pentru investitii al Nuclearelectrica pentru 2007 se va cifra la 776,474 milioane lei, in scadere cu 434,319 milioane lei fata de anul trecut.

Investitiile Hidroelectrica, prognozate pentru acest an, ar trebui sa ajunga la valoarea de 1,305 miliarde lei, in crestere usoara fata de anul trecut, cand s-au ridicat la 1,300 miliarde lei.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.