Indicele BET - FI s-a depreciat cu 1,22%, iar cele mai lichide actiuni au pierdut 1%

Desi inchiderea Bursei de Valori Bucuresti (BVB) nu a "prins" numaratoarea voturilor privind suspendarea presedintelui Traian Basescu, toti indicii bursieri au fost afectati, ieri, de corectii. insa sedinta nu a inchis pe minimele zilei. Profitand de ieftinirea cotatiilor, investitorii s-au decis sa intre la cumparare, ceea ce a determinat o revenire pe final de sesiune.

Indicele BET - FI, care masoara evolutia actiunilor societatilor de investitii financiare (SIF), a scazut, ieri, cu 1,22%, indicele BET - cu un punct procentual, iar indicele BET - Compozit - cu 1,08%. Valoarea totala a schimburilor s-a diminuat cu aproximativ 20%, pana la aproape 60 milioane de lei (17,9 milioane de euro). "sedinta bursiera a stat sub semnul discutiei din parlament. Ziua a debutat pe o scadere usoara, dupa care cotatiile au intrat pe crestere. Astfel, multe dintre actiuni au inchis pe zero fata de sesiunea precedenta", a explicat, pentru Adevarul, Marcel Murgoci, director de tranzactionare la Estinvest Focsani.

Tranzactiile cu titluri SIF au cumulat peste 70% din rulaj

Societatile de investitii au fost, ieri, cei mai activi emitenti din ringul bursier si au ocupat primele cinci pozitii in topul lichiditatii. Valoarea totala a schimburilor perfectate cu actiuni SIF s-a ridicat la 41,3 milioane de lei, reprezentand aproximativ 70% din rulajul bursier. SIF Oltenia (SIF 5) s-a impus in topul lichiditatii, cu un total de aproape 12 milioane de lei. Pe urmatoarele pozitii s-au situat SIF Moldova (SIF 2) - cu 10,11 milioane de lei, si SIF Banat - Crisana (SIF 1), cu 8,17 milioane de lei. Numai trei dintre cotatiile SIF-urilor au inchis, ieri, pe minus.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.