Un bucurestean a platit impozit de aproape jumatate de milion de euro pentru venitul obtinut in afara tarii

Romanii nu sunt nici pe departe atat de saraci precum arata diferitele statistici internationale. Dovada vine chiar din sumele de cateva sute de mii de euro pe care o parte dintre noi, ce-i drept nu foarte multi, le platesc la Fisc in contul impozitelor pe venit.

Un bucurestean, persoana fizica din sectorul 1, a platit, anul trecut, in contul veniturilor obtinute din strainatate un impozit de 1,58 milioane lei, adica peste 450.000 euro. Adica, veniturile totale, obtinute in 2005, se ridica la cel putin trei milioane de euro, daca luam in considerare o cota de impozitare de 16%, fara a calcula niciun fel de deduceri. La unison, toti expertii consultati de Adevarul spun ca venitul obtinut de bucurestean este o suma mare pentru oricine investeste in afara granitelor. Specialistii in resurse umane si analistii financiari indica nenumarate domenii de activitate din care s-ar putea incasa aceste sume.

Bogan Baltazar, fost bancher si actual consultant financiar, explica faptul ca "aceasta suma s-ar putea obtine de catre o persoana fizica din mari contracte de consultanta, dar nu e insa exclus ca veniturile sa provina si din dobanzi". La randul sau, Rudolf Fedorovici, consultant in cadrul Advice Human Resorces, considera ca "veniturile ar putea reprezenta si dividendele incasate in contul participarii persoanei fizice respective la anumite societati".


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.