Evaluata la 20 de milioane de euro, piata marketingului direct creste cu 50% pe an

Desi rata anuala de crestere este mare, piata romaneasca a marketingului direct nu se compara cu alte piete europene. "Marketingul direct este foarte redus la noi. Piata ruleaza 20 de milioane de euro anual, prin comparatie cu cea din Ungaria, evaluata la 100 de milioane, sau cea din Austria, unde vorbim de miliarde de euro", spune Marian Seitan, presedintele Hitmail, unul dintre principalii jucatori de pe piata.

Direct la tinta

Cele mai eficiente metode de marketing direct ramin promotiile, care reprezinta 25-30% din total piata, acestea fiind urmate de teleservicii si de corespondenta (direct mail) aflate in crestere.

Firmele care apeleaza la comunicare directa sint cu preponderenta operatorii de telefonie mobila, producatorii de tutun, comerciantii prin posta, companiile aviatice si cele din domeniul financiar-bancar, iar marii retaileri acopera 80% din totalul pietei de distributie neadresata.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.